Uue meedia positiivsed ja negatiivsed küljed - (3. NÄDAL)

 Uus meedia saab iga päev populaarseks ja samaajal traditioonilne meedia kautab oma  mõju. Veebi tekkimine muutis täielikult teabe töötlemise kiirust, selle vastuvõtmise kiirust ja kaotas tsensuuri. Teabe hulk hakkas plahvatuslikult kasvama koos kiirete Interneti-pääsupunktide kasvuga.


On palju plusse:

  • Teabe kättesaadavus
  • Tarbijale kohaletoimetamise viis
  • Teabe detsentraliseerimine
  • Kõrge läbilaskevõime
  • Interaktiivsus
  • Sisu paindlikkus
Samuti on vaja öelda Interneti kogu tähtsuse kohta uue meedia kujunemisel, kuna just tema võimaldab teatud teabe edastamiseks kasutada teksti, helifaile, videofragmente ja pilte samal ajal. Kõige populaarsem platvorm on kindlasti - YouTube. Enamasti puudub tsensuur, toimetajad, erinevad infoesitusviisid ja sõltumatu ajakirjanik. Tänapäeval saab igaüks luua oma blogi ja edastada seda suurele vaatajaskonnale.


Ja selle suure vabadusel esineb üks suur miinus - fake news. Toimuvast tervikliku pildi saamiseks on vaja uurida erinevaid allikaid ja saada selle põhjal mingisugune keskmine info. Kuna tegemist on Interneti-autoriga, võib autor jääda incognito ja tulevikus valeteavete eest on raske küsida.


Samuti on veel üks pluss - hinnangud, kus iga kasutaja saab uudist hinnata ja selle kohta kommentaari jätta. Kui negatiivseid arvustusi on palju, kaotab autor publiku usalduse ja lojaalsuse.

Kokkuvõtteks tahan öelda, et mul on väga hea meel, et nüüd on palju meedia resurse, selles küsimuse kohta on palju erinevaid arvamusi. Ühesõnaga - valikuvõimalus ja vabadus. Arvan et siin on uue meedial on rohkem plusse kui miinuse. 

Комментарии

Популярные сообщения