2 tuntud IT-juhti - (9. NÄDAL)

 Pavel Durov



Pavel Durov on mitteavalik isik. Vaatamata ülemaailmsele kuulsusele ja tunnustusele ei osale Durov sageli ühelgi IT-konverentsil, teda ei näidata televisioonis.

Juba nooruses otsustas Pavel Druov, et soovib oma elu siduda Internetiga, mis iseloomustab teda kui sihikindlat inimest, kes teab, mida tahab ja kindlasti saab oma äris parimaks ükskõik mis juhtub.

Kõik oma vaba aeg kuulub ta haridusele ja eu seisa kunagi ühel kohal - isegi kui ta oli "Vkontakte" peadirektor ja võik juba mitte midgagi ei teha, kuid ta müüs maha oma osa ja alustas tööd täiesti uue projektiga - "Telegram", mis tänapäaeval ületas "Vkontate" kuukasutaja järgi. 
Teda eristab kirg keelte vastu - Pavel Durov: lisaks inglise, prantsuse, saksa, hispaania ja itaalia keelele oskab ta ladina ja pärsia keelt.

Pean teda ülimaks juhiks, sest ta on kokku pannud professionaalidest koosneva meeskonna – temaga töötavad koos ACM-i programmeerimisvõistluste võitjad ja teised programmeerijad, kes on võitnud muid kutsevõistlusi. Ta oskab ilusti inimesi organiseerida ja paremate tulemuste saamiseks. Ta teab täpselt, mida turg vajab, ja teab, kuidas seda kõige paremini teha.

Vaatamata poliitiline surve peale ja "Telegrami" blokeerimisele Venemaal ja , sest Telegrami juhtkond keeldus edastamast kasutajate isikuandmeid, mis eristab teda teistest juhideks, kes ei karda riskida.

Ta tõestas oma eeskujuga, et inimese jaoks räägivad tema teod, mitte sõnad.

Lei Jun



Lei Jun on Xiaomi asutaja ja tegevjuht. Kindlasti tänu igaüks on "Xiaomi" sõna kuulnud, tänaseks on tema ettevõttest saanud üks maailma suurimaid. 
Lei Jun on oma noorusest peale väsimatult töötanud, et saavutada pärast 40. eluaastat ülemaailmne tunnustus.
Ta on suur töönarkomaan – armastas oma töövõimega eputada: 100 töötundi nädalas oli norm. Tema peamine motivatsioon ja hirm on hirm ebaõnnestumise ees, ta paneb teda 100% tööle iga päev.

Ta laenas palju varalahkunud Apple'i tegevjuhilt Steve Jobsilt - enesekindlus, suhtlemisviis, rahulikkus, tagasihoidlikkus ja palju muud. Ilmselgelt on Steve Jobs talle suurepärane eeskuju.
Selle eesmärk on muuta Xiaomi Hiina rahvuslikuks uhkuseks, mis on võimeline mõjutama riigi tööstuse arengut ja töötama kõigi inimeste hüvanguks maailmas.

Tänu oma korraldusele ja kontrollile viimase kahe aasta jooksul on Xiaomi jõudnud Samsungi ja Apple'i lähedale. Lei Juni range juhendamisel arendab Xiaomi pidevalt uusi tootevaldkondi.

Tema kohustuste hulka kuulub strateegia väljatöötamine, ettevõtte kultuuri kujundamine ja võtmetoodete väljatöötamine ning tippjuhtkonna juhtimine, mis iseloomustab teda kui head mentorit.

Allikad:
https://en.wikipedia.org/wiki/Blocking_Telegram_in_Russia
https://24smi.org/celebrity/112-pavel-durov.html
https://www.ixbt.com/news/2021/10/23/ljej-czjun-ushjol-s-dolzhnosti-direktora-v-raznyh-kompanijah-podderzhivaemyh-xiaomi.html
https://forbes.kz/process/technologies/kitayskiy_stiv_djobs_1/


Комментарии

Популярные сообщения