Apple VoiceOver - (13. NÄDAL)

 Nagu tavaline apple seadmete kasutaja, telefoni uurides leidis funktsiooni VoiceOver ja lülitasin seda sisse ja siis ei saanud aru mis telefoniga juhtus - telefon reageerib imelikult puudutustele ja iga kord kuulen kõlaritest kõike, mida vajutan. Siis läks internetisse vastuseid otsima - Milleks see asi on ja Kuidas seda välja lülitada... Nii ma tutvusin selle tehnoloogiaga esimest korda.

Meie nägemuse tohutule rollile meie igapäevaelus ei mõelda sageli kunagi. Loeme oma lähedaste tekstisõnumeid ja vaatame Netflixist oma lemmiksarju. Me kasutame neid sügavuse tajumiseks, kunsti hindamiseks, fotograafia uurimiseks ja see nimekiri jätkub.

Meie väärtuslikku nägemismeelt peetakse alati iseenesestmõistetavaks, jättes sageli tähelepanuta peaaegu maagilised võimed, mida meie silmad meile annavad.

Kas oleme kunagi mõelnud, kuidas saaksime seda kõike teha ilma visioonita?







Mis see asi siis on?

Žestipõhise ekraanilugeja VoiceOver abil saate oma iPhone'i, Mac'i jne kasutada isegi siis, kui te ekraani ei näe. VoiceOver räägib ekraanil kuvatava kirjelduse alates aku tasemest kuni teile helistaja nime ja rakenduse nimeni, näpuga ikoonil.

Kui puudutate ekraani või pühite, ütleb VoiceOver selle üksuse nime, millele teie sõrm langeb, sealhulgas ikoonid ja tekst.

Kui lülitute teisele ekraanile, kostab VoiceOver piiksu ning seejärel valib ja ütleb ekraanil esimese üksuse  nime. VoiceOver teavitab teid, kui ekraani suund muutub vertikaalselt või horisontaalselt ning kui ekraan hakkab tühjaks minema või lukustub.

Kellele see on?

Põhimõtteliselt kõikidele, kes halvasti näevad või ei näe üldse.

Kokkuvõtteks tahan õelda, et mulle meeldib kuidas suured kampaaniad liikusid selle suunas, et igaüks saaks elada tavalist elu ilma tunned, et midagi ei saa teha. Vähemalt 2,2 miljardit inimest kannatab nägemispuude või pimeduse all. Nad ju peavad telefoni kasutada kuna nutitooted mängivad meie elus suurt rolli - me kasutame internetipanga, allakirjustame dokumnte, hääletame, räägime, töötam jne.


Комментарии

Популярные сообщения