3 põnevat IT-lahendust - (1. NÄDAL)

1. Yubico YubiKey

YubiKey on Yubico toodetud riistvaralise autentimisseade, mis toetab ühekordseid paroole, avaliku võtme krüptograafiat ja autentimist, samuti FIDO Alliance'i poolt välja töötatud universaalset 2. tegurit (U2F) ja FIDO2 protokolle. Need võimaldavad kasutajatel turvaliselt oma kontodele sisse logida, saata ühekordseid paroole või kasutada seadme loodud FIDO-põhist avaliku/privaatvõtme paari. YubiKey võimaldab ka salvestada staatilisi paroole, mida saab kasutada saitidel, mis ei toeta ühekordseid paroole. Facebook kasutab töötajate mandaatide jaoks YubiKeyt ja Google hoiab seda nii töötajate kui ka kasutajate jaoks. YubiKey toetavad mitmed paroolihaldurid.

Kõik Yubico lahendused kasutavad Yubico OTP (patenditud ühekordse parooliprotokolli) tehnoloogiat, mis tagab seadmete ja teenuste tugeva kahefaktorilise autentimise. Kui arvuti varastatakse, pole ründajatel praktiliselt mingit võimalust seadmele ligi pääseda.


2. Arvutihiir


Enamik arvuti kasutajaid ei kujuta oma elu ilma arvutihiire kuid varem juhiti arvutit ainult tekstikäsklustega, mis sisestati klaviatuuri kaudu käsureale. See jätkus kuni 1980. aastateni, hoolimata asjaolust, et juba 1963. aastal alustas insener Douglas Engelbart tööd manipulaatoriga, mis suunaks ekraanile objekte.

Samal aastal lõi tema kolleeg Bill English Engelbarti arenduste kohaselt seadme esimese prototüübi: puidust kasti, mille peal on nupp ja sees kaks risti asetsevat metallratast, mis näitavad ekraanil horisontaalset ja vertikaalset asendit.

Seadet kallutades oli võimalik rattaid eraldi juhtida, et kursorit täpselt mööda X- või Y-telge liigutada. 1968. aastal tutvustas Engelbart manipulaatorit avalikult.

Alles 1973. aastal tutvustati graafilise kasutajaliidesega arvutit. Xerox Alto juhiti klaviatuuri ja kolme nupuga hiire abil. Metallist rattad kursori asendi muutmiseks on asendatud metallist kuuli ja rullikutega. Kuni 90ndateni põhiline tööpõhimõte oluliselt ei muutunud.

Hiirt pole oma eksisteerimise esimestest päevadest peale massiliselt kasutatud. See hakkas laialdast populaarsust koguma alles pärast Apple Macintoshi 128k arvuti väljalaskmist 1984. aastal. Selle arvuti M0100 mudel maksis ainult 15 dollarit, mitte paarsada, nagu see oli varem. Nii ei saanud hiir mitte ainult keskmise sissetulekuga inimestele kättesaadavaks, vaid sai ka Apple'i graafilise liidese peamiseks manipulaatoriks.

Ja siis hakkasid sündmused arenema meeletu kiirusega. Kummeeritud pall on asendatud optiliste andurite ja laseritega, kuna need positsioneerivad kursori täpsemalt ega vaja puhastamist.

3. Muusikakuulamise Rakendused - Spotify

Spotify oli üks esimesi, kes uuele turule sisenes. Selle projekti arendamine algas 2006. aastal ja selle käivitas 7. oktoobril 2008 kaks Rootsi arendajat, veidi hiljem investeeris Facebooki üks kaasasutajatest Sean Parker Spotifysse 15 miljonit dollarit ja 2010. aastaks Rootslased olid sõlminud lepingud litsentsitud lugude paigutamiseks selliste suurte plaadifirmadega nagu Warner Music, Sony ja Universal. Spotify edu saladus ei seisne mitte niivõrd uuenduslikkuses, kuivõrd hästi valitud alustamises: just 2008. aastal läks ülipopulaarne muusikateenus Last.fm üle tasulisele tellimusele ja Spotify sai võimaluse muusikat kuulata. tasuta. Nüüd pakub enamik teenuseid valikuvõimalust: kasutada tasuta kontot või osta tasuline tellimus, mis sisaldab üht või teist lisafunktsioonide komplekti.

Selle platvormi vaatajaskond on 180 miljonit inimest, kellest peaaegu pooled on tasulised abonendid. Miks on Spotify vähem kui kümne aastaga kogunud nii suure fännibaasi? Rootsi teenuse esimene ja kõige olulisem eelis on kõige täpsem ja mitmekesisem valik. Ükskõik, mida kuulate, leiab Spotifyst alati vaimule ideaalselt sobivad lood, mis muu hulgas ei koosne "garaaži" bändide vähetuntud paladest, vaid kuulsatest tipphittidest. Teenuse unikaalne funktsioon on ka Jooksu spordirežiim, mis valib automaatselt muusika vastavalt teie jooksutempole.











Комментарии

Популярные сообщения